Fujitsu R-aqua Fujitsu R-aqua Fujitsu R-aqua

Ja, een lucht water warmtepomp is vaak goed met vloerverwarming dankzij het goed rendement en de lage afgifte temperatuur.

Enkele voordelen van deze combinatie zijn een typisch laag verbruik, afwezigheid van radiatoren, een gelijkmatige warmteverdeling, en mogelijks de optie om ook te koelen.

Je kan een lucht water warmtepomp echter ook vaak combineren met lage temperatuur radiatoren of ventiloconvectoren. Dit kunnen betere opties zijn afhangende van details zoals je huidige installatie, huis ontwerp, en budget.

Water water warmtepompen en hybride warmtepompen kan je typisch ook combineren met vloerverwarming. Ook bij deze hangt de uiteindelijke beslissing af van allerlei details.

Kan Je Een Lucht Water Warmtepomp Aansluiten Op Vloerverwarming?

Ja, je kan typisch een lucht water warmtepomp aansluiten op vloerverwarming die werkt met warm water.

Standaard lucht water warmtepompen hebben vaak een lage afgiftetemperatuur waardoor vloerverwarming een goede manier is om deze warmte door het huis te verspreiden.

Heb Je Voor Een Lucht Water Warmtepomp Vloerverwarming Nodig?

Nee, hebt voor een lucht water warmtepomp niet noodzakelijk vloerverwarming nodig. Lucht water warmtepomp krijgen typisch ook je huis warm met lage temperatuur radiatoren of ventiloconvectoren.

Met welke verwarmingsmethodes je een lucht water warmtepomp combineert hangt af van details zoals de installatie die je al hebt, je budget, en het ontwerp van je huis.

Onthoudt wel dat lucht water warmtepompen en radiatoren niet altijd goed combineren. Je moet lage temperatuur radiatoren of een hoge temperatuur lucht water warmtepomp hebben.

Hoe Werkt Vloerverwarming Met Een Lucht Water Warmtepomp?

Vloerverwarming met een lucht water warmtepomp werkt door water op te warmen met de lucht water warmtepomp werking en dit warm water door de vloerverwarming buizen te sturen.

Het water in de vloerverwarming geeft dan warmte af aan de binnenlucht van de kamer. Dit koelt het water af wat de lucht water warmtepomp weer iets te doen geeft.

De werking van een lucht water warmtepomp is kort samen te vatten in warmte onttrekken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt dan via enkele tussenstappen binnenin je kamer gebracht.

Welke Warmtepomp Is Het Beste Voor Vloerverwarming?

Lucht water warmtepompen en water water warmtepompen zijn typisch de beste soorten warmtepompen voor vloerverwarming dankzij hun lage afgifte temperatuur en goed rendement.

Een hybride warmtepomp kan ook typisch werken met vloerverwarming maar één van de voordelen van dit soort warmtepompen is dat ze ook hoge afgifte temperatuur aankunnen. Bij vloerverwarming maak je echter niet echt gebruik van dit voordeel.

Al deze soorten warmtepompen zijn combineerbaar met vloerverwarming omdat ze water opwarmen dat dan door de vloerverwarming kan stromen.

Dit is in tegenstelling tot lucht lucht warmtepompen die enkel lucht opwarmen.

Welke Lucht Water Warmtepomp Is Het Beste Voor Vloerverwarming?

Lage temperatuur lucht water warmtepompen zijn typisch het beste voor vloerverwarming omdat je niet meer dan dat nodig hebt om de lucht in je ruimtes op te warmen.

Dankzij dit moet je niet meer investeren in een hogere temperatuur capaciteit.

Enkele voorbeelden van goeie lucht water warmtepompen voor vloerverwarming zijn dus de Fujitsu WSYA R32, de R-AQUA CGW-IU, en de Fujitsu WGYA R32.

Voordelen Van Een Lucht Water Warmtepomp Met Vloerverwarming

Enkele voordelen van een lucht water warmtepomp met vloerverwarming zijn:

  • Typisch laag verbruik
  • Afwezigheid van radiatoren biedt meer plaats
  • Een lucht water warmtepomp kan vaak koelen via vloerverwarming met de juiste installatie
  • Gelijkmatige warmteverdeling
  • Je verkiest mogelijks visueel gezien een interieur zonder radiatoren

Of deze voordelen genoeg zijn voor een lucht water warmtepomp installatie te overwegen hangt deels af van hoeveel je deze dingen waardeert. De nadelen bekijken schept ook meer duidelijkheid.

Nadelen Van Een Lucht Water Warmtepomp Met Vloerverwarming

Enkele nadelen van een lucht water warmtepomp met vloerverwarming zijn:

  • De installatiekost van een lucht water warmtepomp met vloerverwarming kan hoog oplopen bij renovatie
  • Kamers warmen sneller op met een lucht lucht warmtepomp
  • Een lucht water warmtepomp met vloerverwarming is typisch geen goede keuze voor slecht geïsoleerde woningen

De ervaringen met lucht water warmtepompen zijn vaak positief maar je moet dus wel zeker zijn dat apparaten zoals dit geschikt zijn voor jouw situatie. Een vrijblijvende offerte aanvragen bij een installateur kan je hier meer duidelijkheid over brengen.