Fujitsu R-aqua Fujitsu R-aqua Fujitsu R-aqua

Een lucht water warmtepomp met radiatoren kan een goed idee zijn als het lage temperatuur radiatoren zijn en je huis goed genoeg geïsoleerd is.

Bij slecht geïsoleerde huizen en/of hoge temperatuur radiatoren gaat het moeilijker zijn om een lucht water warmtepomp installatie een goede investering te maken.

Om beter te begrijpen of een lucht water warmtepomp een goede combinatie is met jouw radiatoren en huis wil je details zoals je warmtevraag, het rendement van het apparaat, en meer bekijken.

Bij twijfel kan een vrijblijvende offerte bij een lucht water warmtepomp installateur verhelderend zijn.

Is Een Lucht Water Warmtepomp Met Lage Temperatuur Radiatoren Goed?

Ja, een lucht water warmtepomp met lage temperatuur radiatoren is typisch goed als je huis genoeg geïsoleerd is. Als je al lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming hebt is dit waarschijnlijk al het geval.

Langs de andere kant is een combinatie van een lucht water warmtepomp met lage temperatuur radiatoren ook niet altijd de juiste keuze.

Als je huis niet genoeg geïsoleerd is gaat deze opstelling mogelijks niet genoeg zijn om de temperatuur op een aangenaam niveau te krijgen.

In dit geval is eerst je isolering verbeteren mogelijks slimmer.

Bij twijfel over of een lucht water warmtepomp met lage temperatuur radiatoren de juiste keuze is wil je dus naar de exacte details van jouw woon en verwarm situatie kijken.

In plaats van zelf alle berekeningen te doen kan je ook de hulp inroepen van een installateur door een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Is Een Lucht Water Warmtepomp Met Hoge Temperatuur Radiatoren Goed?

Nee, een lucht water warmtepomp met hoge temperatuur radiatoren is typisch niet goed. Zeker als de lucht water warmtepomp een normaal krachtniveau heeft gaat je woning waarschijnlijk niet goed verwarmd worden.

Indien je woning wel goed geïsoleerd is kan je eventueel je hoge temperatuur radiatoren combineren met een cv ketel en een hybride lucht water warmtepomp.

Een hoge temperatuur lucht water warmtepomp kan ook mogelijks je huis met hoge temperatuur radiatoren op de juiste temperatuur krijgen. Dit type apparaten vraagt wel een hogere investering.

Of deze opties rendabel genoeg zijn om de investering te maken hangt van details zoals je warmtevraag, isolatie, etc.

Lucht water warmtepompen zijn typisch beter met lage temperatuur radiatoren. Bij hoge temperatuur radiatoren gaat de kost van een lucht water warmtepomp vaak te hard doorwegen.

Gerelateerd: