Verwarming:
Lucht-water warmtepompen

Energiezuinige vloerverwarming voor
nieuwbouw en totaalrenovaties

Ben je bezig met de realisatie van een nieuwbouwwoning of sta je voor een totaalrenovatie van je woning? Met de lucht-water warmtepompen van Fujitsu kies je voor dé energiezuinige verwarming van de toekomst, zeker in combinatie met zonnepanelen. Een lucht-water warmtepomp van Fujitsu vormt een stabiele, betrouwbare en energiezuinige warmtebron voor je vloerverwarming. Dankzij de lagere watertemperaturen die gepaard gaan met vloerverwarming, kies je voor een uiterst energie-efficiënte installatie. Ook het opwarmen van je sanitair water voor douche en bad kan perfect met onze warmtepompen. Een lucht-water warmtepomp biedt ook voor winkels, kantoren, horecazaken en fitness- of wellnesszaken heel wat mogelijkheden. In elke situatie is Fujitsu de juiste professionele verwarmingspartner.

Energiezuinig verwarmen zonder fossiele brandstoffen

Met een uitgebreid gamma aan lucht-water warmtepompen ontwikkelde Fujitsu dé perfecte verwarming voor nieuwbouwwoningen en totaalrenovaties.

Een lucht-water warmtepomp is ideaal voor vloerverwarming op lagere temperaturen, maar kan ook gebruikt worden voor het voeden van radiatoren op hogere temperaturen.

Rendement van 500%
Een lucht-water warmtepomp gebruikt de energie uit de buitenlucht én geeft deze warmte af aan het water van je vloerverwarming. Dit gebeurt op een uiterst energie-efficiënte manier. Zo wordt één kilowatt elektriciteit via de warmtepomp omgezet naar vijf eenheden binnenwarmte.

Dit puike rendement van 500% staat in schril contrast met de prestaties van traditionele verwarmingssystemen die functioneren op basis van fossiele brandstoffen. Deze installaties verliezen in het verbrandingsproces massa’s energie, waardoor het rendement altijd lager ligt dan 100%. Simpel gesteld: je verbruikt meer energie dan dat je uit het systeem haalt.

Elektriciteit via zonnepanelen
Zeker in combinatie met zonnepanelen op je dak vormt een lucht-water warmtepomp van Fujitsu een financieel voordelige en uiterst ecologische keuze. Je gebruikt maximaal je zelfopgewekte groene stroom om je huis te verwarmen.

Zeker met het verdwijnen van de terugdraaiende teller is het belangrijk om zoveel mogelijk zelfopgewekte elektriciteit te verbruiken. Een intelligente lucht-water warmtepomp helpt je hierbij gigantisch vooruit. Je creëert een constante temperatuur in je woning. De warmtepomp zorgt hiervoor op de tijdstippen dat je zonnepanelen elektriciteit produceren. Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een optimale configuratie zodat je het maximale rendement haalt uit de combinatie van warmtepomp met zonnepanelen.

Sanitair warm water
Ook je sanitair warm water kan je met onze warmtepomp opwarmen op de financieel meest voordelige momenten. Hiervoor ontwikkelde Fujitsu lucht-water warmtepompen met ingebouwde boiler of externe boiler.

Combinaties met lucht-lucht
warmtepompen mogelijk

Naast verwarming is ook de koeling van je woning van belang, zeker van de slaapkamers tijdens hete zomernachten.

In die situatie is het perfect mogelijk om je nieuwbouw of te renoveren woning op het gelijkvloers te voorzien van vloerverwarming met een lucht-water warmtepomp, terwijl je voor de slaapkamers of het thuiskantoor – al dan niet op de bovenverdieping – kiest voor een flexibele lucht-lucht warmtepomp.

Met deze combinatie heb je een energiezuinige verwarming, maar kan je de gewenste ruimtes ook flexibel koelen. Bovendien functioneert de lucht-lucht warmtepomp meteen ook als verwarmingsbron van deze specifieke kamers.

Onze gecertificeerde installateurs werken graag op maat een technisch voorstel uit.

Ideaal voor nieuwbouw en totaalrenovaties

Een lucht-water warmtepomp met vloerverwarming is vooral geschikt bij nieuwbouw en totaalrenovatie.

Onze gecertificeerde installateurs plaatsen probleemloos alle nodige leidingen in de ruwbouwfase van je project. Tijdens de verdere afwerking verdwijnen de leidingen volledig in de vloer of muren.

Om de koelfunctie van een lucht-lucht warmtepomp perfect te integreren in de slaapkamers of je thuiskantoor kan je bij nieuwbouw of renovaties eenvoudig kiezen voor onze geruisloze cassette– en kanaalmodellen. Ook onze discrete wand-, plafond of vloermodellen behoren uiteraard steeds tot de opties.

Welke technische oplossing is aangewezen voor jouw project?

Onze 150 streng geselecteerde en gecertificeerde installateurs garanderen steeds maatwerk. Dit betekent dat wij een technisch voorstel uitwerken op basis van een persoonlijke bespreking van je verwachtingen en een uitgebreide analyse van je ontwerpplannen. Dit leidt tot een perfect passend voorstel en een bijhorende prijsofferte. Interesse?