Hybride verwarmingssysteem

Vanaf 2023 zullen nieuwbouwwoningen in België die op aardgas en elektriciteit kunnen verwarmen verplicht een hybride verwarmingssysteem moeten installeren.

Fujitsu Waterstage haalt via een buitenunit warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan radiatoren of vloerverwarming. Ook koeling en sanitair warmwater zijn mogelijk.

Dankzij onze intelligente UTW-KDBXD of KBXSD module kan een condensatieketel op gas of stookolie gekoppeld worden aan de Fujitsu Waterstage.
Hierdoor wordt er automatisch geschakeld tussen beide systemen, op basis van energieprijzen en de buitentemperatuur, zodat steeds het efficiëntste rendement en de laagste energiekost wordt gebruikt. Beide systemen kunnen ook simultaan gebruikt worden.

De warmtepomp voorziet het grootste gedeelte van het jaar in de basisbehoeften. De gasketel of mazouketel wordt pas ingeschakeld wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld bij een buitentemperatuur van minder dan 5°C) en/of als tijdelijke bijverwarming wanneer sanitair warm water van heel hoge temperatuur wordt gevraagd.

Zo kan er tot 35% energie bespaart worden!

Deze duurzame hybride installatie heeft een kleinere impact op het milieu, omdat de CO2-uitstoot veel lager is dan bij een klassieke verwarmingsinstallatie.

In combinatie met zonnepanelen, kan de warmtepomp gratis elektriciteit opwekken.

Omdat nieuwbouwwoningen meestal voldoende geïsoleerd zijn, is een warmtepomp vaak voldoende voor het verwarmen van de woning. Daarom is dit systeem vooral populair bij renovatieprojecten, en de vervanging van oude ketels.. Is je condensatieketel nog in goede staat? Dan kan je er een warmtepomp met hybride regelaar naast plaatsen. Er zijn geen grote breekwerken nodig.

Bekijk hier het Waterstage gamma, of vraag een vrijblijvende offerte bij een erkend Fujitsu installateur.

 

    * = verplicht veld


    * Hiermee verklaart u dat CAIROX BELGIUM nv/sa uw persoonsgegevens mag doorgeven aan erkende en gecertificeerde installateurs in uw regio, met als enige doeleinde het behandelen van uw aanvraag.”