1. Home
  2.  | Airconditioning

Airconditioning

Airconditioning

Airconditioning (letterlijk ‘luchtbehandeling’), is veel meer dan enkel het koelen van lucht. Onze toestellen regelen het klimaat in uw leefruimtes en slaapkamers.
Fujitsu airco toestellen zijn in staat om de temperatuur te controleren (zowel verwarmen als koelen), de luchtvochtigheid te verlagen, de lucht te filteren en voor luchtcirculatie te zorgen.
Tegenwoordig is een airconditioning zo zuinig, dat het een voordelig alternatief voor de traditionele Cv-installatie is geworden. 
Het verbruik van een airconditioning wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh). 
Airco’s hebben een Europees energielabel zoals andere huishoudtoestellen. 
Bijna alle Fujitsu toestellen hebben de A, A+ en zelfs een A++ classificatie (uiterst energiezuinig) verkregen. 

Verschil tussen een airconditioning toestel en een warmtepomp?

Alle Fujitsu toestellen kunnen zowel koelen als verwarmen, een airco is dus steeds ook een warmtepomp. De benaming warmtepomp beschrijft eigenlijk meer het principe van het systeem. Het warmtepomp principe komt er samengevat op neer dat er minstens twee delen zijn, één toestel zal buiten staan en het ander toestel binnen. Hiertussen zal er telkens een uitwisseling gebeuren, ofwel zal het toestel buiten de warmte onttrekken en aan het toestel binnen die warmte afgeven (hierbij spreekt men dan meestal over een warmtepomp). Ofwel zal het toestel binnen de warmte onttrekken en aan het toestel buiten die warmte afgeven (hierbij spreekt men dan meestal over een airco). Maar onze airco-systemen kunnen ALTIJD beide, dus ze kunnen zowel koelen als verwarmen en zijn dus zowel een airco als een warmtepomp.

Wanneer men spreekt over een airco wordt er echter meestal verwezen naar een lucht-lucht systeem (met een vast toestel buiten en één of meerdere toestellen binnen die via lucht hun energie afgeven), wanneer men spreekt over een warmtepomp wordt er ook verwezen naar een lucht-water systeem (met een vast toestel buiten en één toestel binnen, dat de gasketel vervangt, en zijn energie aan water afgeeft en dus zorgt voor de verwarming via vloerverwarming of radiatoren). Lucht-water systemen worden meestal enkel gebruikt voor verwarming en sanitair warm water.  

Soorten airconditioning

De meest voorkomende types zijn Split (of mono-split), Multi-Split & VRF toestellen.
Een Split verbindt een binnentoestel met een buitenunit. Hierdoor heeft u binnen geen geluidsoverlast. Deze oplossing wordt meestal toegepast in ruimtes waar geen nood is aan meerdere toestellen of woningen waar maar 1 ruimte moet behandeld worden.

Een Multi-Split is zeer vergelijkbaar met een split toestel. Het grote voordeel is dat er wel tot 8 binnentoestellen kunnen aangesloten worden op één buitenunit. Ideaal voor volledige woningen of kleine kantoorgebouwen.

VRF systemen (Variable Refrigerant Flow) worden voornamelijk gebruikt in grotere gebouwen, zoals kantoren, hotels of grote villa’s . Met dit systeem kunnen ook meerdere binnen-units aangesloten worden op één buitenunit. De hoeveelheid koelmiddel die naar elke kamer gestuurd wordt kan apart geregeld worden, waardoor de mogelijkheid bestaat om elke ruimte apart te koelen of verwarmen.
Er bestaan verschillende soorten bedieningen; draadloos (infrarood), bedraad (bedieningspaneel aan de wand), of via smartphone (bluetooth).

Hier kan u ons uitgebreid productgamma verkennen.

5 jaar garantie

Wenst u aanspraak te maken op de 5 jaar volledige garantie op Fujitsu-toestellen?
Dan is het cruciaal dat het toestel geplaatst wordt door een erkend Fujitsu installateur volgens onze Fujitsu partner voorwaarden.

Vrijblijvende afspraak

Vraag HIER vrijblijvend een afspraak op met een erkend installateur uit jouw buurt. 
Hij komt bij u gratis ter plaatse om de beste oplossing voor u voor te stellen.